Page 77 of 77 FirstFirst ... 276768697071727374757677
Results 761 to 762 of 762

Thread: ZX-1 Power Add-on owners thread

  1. #761
    Senior Member pfcs49's Avatar
    Join Date
    Aug 2013
    Location
    NW NJ ***********T12 cmplt since 95
    Posts
    1,674
    the actuator harness plugs into the control box at the upper right corner. Pay attention-there are four 2 terminal sockets in that section; the two terminal actuator wire plugs into the upper/right (outer) choice. The plug is "keyed" and will only go into this/correct socket.

    AFAIK, the actuator/linear motor is 12v. Don't try using 24v to test! I believe that a 9v transistor radio battery is enough to run it. Shangine the polarity reverses the device.
    If you can take short lengths of a paperclip and stand them up in the cable connector, you should be able to bend them so the 9v battery will contact them and see if the actuator works.
    If so, then the control box is at fault.

    If that's the case, before replacing it, I'd try splitting the seam and looking for a fault inside like a cracke solder joint where the relay is mounted; perhaps pull the relay cover off and see if you can file dirty contacts?
    I go to extraordinary ends before paying a lot for something I can fix!
    69yo male T12 complete since 1995
    NW NJ

  2. #762
    THanks. I wrote the people at Spinergy and numotion from the first time I had a breakdown. They aready responded and are sending a replacement actuator to my DME. My DME is picking up the machine Moday afternoon. Kind of surprised it went this quick. It's still under warranty.

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •